Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R63o64m30a83n 31K39o12z84e53l

10. 2. 2017 22:31

Já bych ještě dodal, že nejdřív je také dobré tu práci najít. A jezdit 200 km na pohovory trvající 15 minut opravdu není optimální. Nebo nejdřív najít bydlení a pak tam teprve hledat práci?

0 0
možnosti

Ja bych take dodal, ze budouci civilizovany zamestnavatel vam tu cestu i s nutnym stravovanim zaplati. A se starosti o bydleni vam bude take napomocny.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Když se stěhujete za prací, tak je to většinou z místa s velkou nezaměstnaností. Představte si stěhování, třeba z Bruntálu do Prahy. Byt v osobním vlastnictví 3+1 77 m2 se dá prodat, Pražáci žasněte, pod 400 t.Kč. Dojedu do Prahy a co si za těch 400 t. Kč u Prahy koupím? - musím přihodit pár MKč + 4 % výpalné státu. O kolik víc bych musel vydělat, aby se to vyplatilo? Osobní vlastnictví je v tomto případě dost velká koule u nohy a podobné to bude s pronájmem.

2 0
možnosti

No dobrá, ale proč jako příklad neuvedete jiné místo, než Prahu? Např. fůra firem které nemohou najít zaměstnance je v okr. Most (bohužel, vysoké procetno nezaměstnaných které je pro tento okres uváděn je dán vysokým počtem těch co pracovat nechtějí). A podle nabídek realitek je v Mostě k mání byt 3+1 kolem 300 tis. Asi Most a okolí není třeba to nejbáječnější místo pro život, ale pokud někdo v Bruntále už třeba 5 let nemá práci a OPRAVDU pracovat chce...

0 0
možnosti

Nejen v tech statech. I zde v Evrope je normani szehovat se za praci. Jen do Cech to zatim nedorazilo.

1 0
možnosti

Česi sú narozdiel od štátov v Európe majetný. Vlastnia byty, rodinné domy, v západnej časti Európy väčšina žije v obecných, alebo prenajatých bytoch, ku ktorým ich nič neviaže.

Ja takisto vlastním rodinný dom, ktorý som si svojpomocne zrekonštruoval, a ku ktorému mám iný vzťah akoby som žil v prenájme.

Našťastie za prácou sa nemusím sťahovať, v mojom okresnom mestečku je nezamestnanosť 1,5%, v celom okrese je nezamestnanosť 3,5%.

0 0
možnosti

Jistě přeháníte. Ale zase ne tak moc. Jen by mě zajímalo, kde jsou rozumné byty za 15 tisíc nájmu. A taky kdo by se stěhoval už ve zkušební době - to snad by ta ubytovna stačila. Nájem z Vašeho bytu by nejspíš na hypotéku stačil (byl-li by placen).

Mimochodem - kde na ni berete v současnosti, jsa (fikce) nezaměstnaný nebo placený mizerně (když se stěhujete za prací)?

0 1
možnosti
Foto

To s tím nájmem jsem si našel na stránce realitní kanceláře, výši platu jsem našel na serveru inzerujícím práci. Zbytek je fikce, já práci naštěstí mám. ;-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS