Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od dob socialistické ministryně školství Buzkové jde celé školstvído kytek. Ty tam jsou doby, kdy bylo docela vychvalované a hlavně mělo výsledky na mezinárodní úrovni.

1 0
možnosti

rozhodně do kytek, ročně pedagogické fakulty chrlí stovky absolventů, kteří se chtějí uchytit na trhu vzdělávání, jsou to ale ti samí nýmandi, jejichž předchůdci chodili v čele všech organizovaných průvodů s podobiznami Marxe, Gotvalda a Lenina. Buď jsou to zamindrákované ženy nebo mizivé množství mužů tipu Gazdíka....

0 0
možnosti

typu - vrátit školné

0 0
možnosti

směřuje tam, kam od února 1948...bohužel... slušně- do zadele!!!

0 0
možnosti

Kam směřuje české školství není možné zodpovědět slušně! A když to řekneme popravdě, tak nám to tu vygumují.

Jen poněkud poopravím ohledně medicínského vzdělávání.

Sestry byly za čtyři roky vzdělány na střední škole tak, že se dokázaly domluvit s lékaři a během několika týdnů mohly samostatně pracovat na jakémkoliv oddělení. Víc nebylo třeba. Jenže vzdělávací bysnys by přišel zkrátka, a tak bylo rozhodnuto, že sestry musí studovat medicínu o rok déle než lékaři. Jenže o vzdělávání ve skutečnosti nikomu nejde, jde jen o peníze na vzdělávání. A tak kvalita sester po sedmi letech je horší než absolventek čtyřleté střední školy dříve! A nyní tomu Ludvík dá korunu! Sestrou se staneš po jednom roce, pokud máš maturitu v jakémkoliv oboru. Ať máš jakoukoliv maturitu na jakékoliv technické střední škole, můžeš pracovat jako sestra. To, že se s lékaři nedomluvíš, nikoho nezajímá.

A vzdělávání našich lékařů dostává na pihel ještě více. Po kvalitním universitním vzdělání se ocitnete ve vakuu, protože stavy lékařů jsou tak poddimenzované, že o dalším vzdělávání kolegů nemůže být řeč. A proto absolventi medicíny prchají za hranice, kde mohou získat kvalitní předatestační vzdělání. Horší je, když absolventi poznají, že v cizině za vzdělávání nemusí platit, že mají studijní volno, že je zde úžasná pracovní pohoda a neporovnatelné odměny, které jsou čtyřikrát vyšší.

Nevidím cestu z našeho krachujícího zdravotnictví! Hlavně, že naše zdravotnictví je komunistické! A nad mafiánskými praktikami nezdravotníků zavíráme oči!

:-)

3 0
možnosti

1. Ústup od "tupého biflování" ke "kreativitě",tedy umění hledat na internetu, učení toho, co žáky baví, sledování videí a filmů, hraní her, dělání projektů. Žádné pamětné učení.

2. Neexistuje motivace: každý se dostane na maturitní obor, téměř každý je přijat na nějakou vysokou školu (však jich máme) a stát se nakonec postará...proč se dřít a dělat cokoli navíc?

1 0
možnosti
Foto

Zhruba to jsem se zcela neuměle snažil napsat. krásně jste to shrnula.R^

0 0
možnosti

P45a23v44e29l 35V84é53b56r

9. 2. 2017 19:39

Já bych vám řekl, kam kráčí škola. A byla by to odpověď jadrná, zemitě rustikální a pravdivá. Jenomže, nevydržela by tady dlouho. Takže nic...

3 0
možnosti
Foto

Jo, snažil jsem se to napsat tak, aby to bylo slušné.

;-D

0 0
možnosti

Vzal jste to strašně ze široka. Pokud jde o ten dovoz cizinců, stále čekám na ten avizovaný uragán robotizace a že "obyčejní" lidé budou většinou bez práce:-).

1 0
možnosti
Foto

No jo no. Nějak jsem se chtěl vymáčknout a dopadlo to takhle. Tak nějak obecně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 823x
Strážník Městské policie, autor stránek palfi.cz. Otec krásné dcery, manžel krásné ženy. Zde jsou mé názory. Můžou být špatné a můžou se změnit. Změnit diskuzí a argumenty, ne proto, že se někomu nelíbí.

 

Seznam rubrik